Allereerst zal ik mij voorstellen. Mijn naam is Ingrid Boender, 43 jaar oud, woonachtig in Zuidbroek, getrouwd en moeder van 3 zoontjes. In 2003 vertrok ik na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek naar het buitenland voor een project om mijn blik te verbreden. Ik werd geplaatst in het township Kayamandi bij Stellenbosch, bij een lieve gastmoeder met haar 2 zonen. Ik mocht op een basisschool lesgeven in o.a. voeding maar dit werd meer dan dat. De juf vertrok regelmatig en liet mij met de klas kinderen achter. Ik heb daar veel geleerd en mijn hart verloren aan de open, enthousiaste, vriendelijke en gastvrije Afrikaanse cultuur, de mensen en kinderen daar. Bijna niks hebben en toch alles willen delen. Ubuntu, een belangrijke Afrikaanse filosofie/waarde: een universeel gedeeld verbond wat de mensheid verbindt. Toewijding in het geven en nemen. We kunnen er nog veel van leren. Daarna ben ik nog 2 keer terug geweest en zelf in projecten met vrouwen met hiv en de tbc clinic meegeholpen en o.a. voedingseducatie gegeven. Daarnaast nog gereisd door verschillende landen. Ik heb er veel geleerd en ben met ervaring rijker teruggekomen. Nog regelmatig denk ik met heimwee terug aan de tijd daar. Terug in Nederland ben ikzelf nog een tijdje actief geweest bij een stichting voor Kayamandi, maar die was opgegaan in een andere stichting.

Momenteel werk ik als verpleegkundige op de medische dienst in asielzoekerscentra, waar ik met verschillende culturen werk.

Een van mijn hobby’s is hardlopen en voornamelijk de lange duurlopen. Vanaf 2019 loop ik marathons en heb ik vorig jaar mijn eerste ultra van 50 km gelopen. Daarnaast loop ik regelmatig trails.

Dit jaar ga ik op 9 september nogmaals de Run van Winschoten doen met daaraan een doel gekoppeld. Zo loop ik deze keer voor Stichting SOS – Kayamandi. Om weer terug te geven wat ik allemaal daar kon opnemen. Zij zetten zich ook in voor Kayamandi met o.a. het broodproject om te zorgen dat elk kind een gezonde maaltijd krijgt op school, het weeshuisproject: Stichting SOS-Kayamandi betaalt voor levensonderhoud van de 3 weeshuizen en de pleegmoeders, slipperactie: om te voorzien in goede schoenen voor kinderen die op slecht schoeisel of blote voeten lopen.

Ik hoop veel donaties bij elkaar te lopen en zal jullie op de hoogte houden.